De omgeving

Tuin in herfsttooi
Tuin in herfsttooi

Vanuit het huis loop je zo de bossen in waar in het seizoen bosbessen, frambozen, bramen en paddenstoelen te vinden zijn.
Als je vroeg opstaat en geluk hebt kan je er herten en wilde zwijnen tegenkomen. Je kan er uitgebreid wandelen, fietsen, mountainbiken, survivallen, golfen (Fivenations, Golfclervaux), paardrijden en -in de winter- skiën en langlaufen (Baraque de Fraiture).

In Vielsalm (2,5 km) is een subtropisch zwemparadijs bij Center Parcs. Het natuurbad met zandstrand Lac du Cherapont is op 15km afstand te vinden. Kanovaren kan in Coo (15km) en La Roche (30km).

Meer toeristische informatie is te vinden op de website van Vielsalm en hier

Dichtsbijzijnde voorzieningen zijn in het dorp Salmchateau (ca 1km) met twee bakkers, een kleine supermarkt, café en kerk. Vielsalm (2,5km) is een groter dorp met twee grote supermarkten, diverse bakkers, vele eetgelegenheden etc. Eenmaal in de twee weken is er op donderdagochtend een (kleine) markt.

Een prachtig vergezicht
Een prachtig vergezicht

Dan is er op 15km afstand net over de grens in Luxemburg, een heel groot winkelcentrum (Knauf Schmiede), met o.a. een grote Delhaize, dat favoriet is bij veel van onze gasten. Niet alleen vanwege de goedkope alcohol, benzine en sigaretten, maar vooral om te snuffelen naar bijzondere (Belgische) producten en lekkernijen. Een aantal kilometers verder over de grens is het luxe winkelcentrum Massen te vinden.